29 Ekim 2016 Cumartesi

TIRTIL KURABİYE (ÇORUM KURABİYESİ)


Tırtıl Kurabiyenin Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin (eritilmiş)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un

Tırtıl Kurabiyenin Yapılışı Tarifi Yapılışı

Yoğurma kabımızın içerisinde eritilmiş margarini, sıvı yağı, yumurtaları ve pudra şekerini alıp karıştıralım. Ardından kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ilave edip yoğuralım. Unu ele yapışmayan bir hamur olana dek ekleyelim. Tırtıl kurabiye kalıbı ile şekillendirip tepsiye dizelim. 180 derece hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder