12 Ekim 2016 Çarşamba

KIYMALI ISPANAKLI BÖREK



Orta boy tepsi için:
  • 4 adet böreklik yufka
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
İç harcı:
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 bağ ıspanak
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Kırmızı  pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
İç sos:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta

Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi'nin Yapılışı

Kuru soğanı ve kıymayı kavuralım sonra salça doğranmış ıspanak baharatları ekleyip 5 dakika kavuralım ,ocaktan alalım. Yağlanmış tepsimize 1 yufkayı serelim tepsinin dışına taşacak şekilde. Süt ve sıvıyağı karıştırıp iç harcı hazırlayalım ,sonra yufkanın üzerine sürelim 1 yufka daha serelim yine soslayalım ve iç harcı ekleyelim, rendelenmiş kaşar peynir serpelim. Kalan 2 yufkayı sırasıyla serelim, iç sos ilave edelim en son kenarlardan taşan yufkayı tepsinin iç kısmına doğru kapatalım, yumurta sürüp kızarana kadar 200 derecede pişirelim, afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder